Котки и птички

Харесвам много мултифункционалните играчки, с които детето може да игре няколко години и да продължават да са актуални или ако имате няколко деца на различна възраст, всички да играят с тях. Една такава ви показвам днес.

Предната седмица получихме играта Birds and Cats (Котки и кучета) на фирмата Lucy&Leo от онлайн магазин Znaiko.bg Играта се води 3год+, но частите й са достатъчно големи, тя да бъде подходяща и за по-малките. Изработена е изцяло от дърво с нетоксични и устойчиви на слюнка бои (фабричното описание 😀 ).

Може да разгледате играта в детайли във видето :

Играта комбинира усвояването на следните умения:

  • разпознаването на цветовете;
  • пресъздаването на модели;
  • фината моторика;
  • координацията око-ръка;
  • логичното мислене;
  • подготовка на ръката за писане (графомоторика).

Подходяща е за Монтесори обучение.

Как да започнем играта с детето:

Преди да започне играта е добре да сме сигурни, че детето познава четирите цвята на пилетата и котетата.

Тъй като дъщеря ми е под 3 години (2г10м) и не сме играли много игри за пресъздаване на модели, започнах с обяснение на идеята. Изиграхме няколко пъти играта като детето подреждаше модела извън основата. Първата игра я стимулирах да поставя пиленцата и котетата директно върху картончето с цветния модел, първо с такова на 2 реда и след като се уверих, че го може на 3 реда. След това изтеглих картончето отпред и й обясних, че трябва да направи същата подребда, но пред нея като гледа картинката. Ако детето се затрудни, може да му покажете като подредите вие една карта. И чак след като вече бях убедена, че разбира идеята за модела започнахме играта на основата.

В заключение:

Играта изключително много ни хареса и на двете :). Дъщеря ми сама си я вади и започва да си играе с нея, като усети желанието, а това за мен е най-важната оценка. Големите плюсове на играта, които като отбелязвам са, че: развива уменията без да се налага родителят да е ангажиран (ура, време за мама 🙂 ), изключително добре изработена и впечатляващо компактна и удобна за съхранение. Негативи още не съм намерила.

Цената на играта е 27,50лв. Спецификациите на играта може да разгледате в Znaiko.bg тук

Ако имате и по-малки деца, ето няколко идеи за игри за различните възрасти с частите от играта:

За бебоците (под 12м)

Може да използвате частите за закачане на бебешката гимнастика – фомата им е идеална за това. С ярките си цветове ще бъдат достатъчно интересни за разглеждане. На седящите бебоци може да я предложите за разглеждане с подредени пилетата и котета.

Игра с едно кръгче (12м+)

Нанижете едно кръгче и оставете детето да се упражнява да го мести. Може да подпрете основата на две фигурки.

Сортиране (12м+)

Частите на играта могат да се сортират по цветове или по животно напр. Това, че са в 4те основни цвята ги прави идеални за начално обучение в цветовете.

Кула (24м+)

Това е една игра, която малката сама си организира. Използва пилетата и котета, за да строи кули. Подходяща е за малко по-големи деца, тъй като самите части не са равни и се изисква точност на ръката, за да може да се закрепят една над друга.

А зад онлайн магазин Znaiko.bg се оказа, че стои мечтата на една майка да намери за своите деца, а след това и на децата в България, качествени и разнообразни образователни играчки. Тя бе изключително любезна и предостави на всички читатели на блога

10% отстъпка на всичко в сайта на Znaiko.bg с безсрочен код за отстъпка: 1minmama

Продуктите от това ревю ми бяха предоставени безплатно от посочената фирма, за което много им благодаря! Изказаното мнение е лично мое и описва личния ми опит с продукта!Статията е написана в партньорство с бранда.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *