Безплатни канали за приказки, които си струва да знаеш и ревю на детски слушалки PowerLocus

Една от най-използваните вещи за детето тази година вкъщи са безжичните детски слушалки. В момента дъщеря ми използва детски слушалки PowerLocus P2 Princess и е изключително доволна да е кралица. Сигурно се чудиш за какво толкова ги използваме и веднага ти споделям:

  • След като се роди синът ми, дъщеря ми постоянно искаше да го приспива, но всъщност всеки път го разсънва повече. Тогава започнах, докато приспивам бебето, да й пускам приказки на слушалките. Така хем може да е при нас, хем не пречи на малкия да заспи.
  • Въпросът “Стигнахме ли вече?”, докато пътуваме също намаля драстично от както в колата дъщеря ми си слуша приказки на слушалките. За хитринките ни за път споделям тук.

Тъй като тези детски слушалки си имат ограничение на нивото на звука до ниво безопасно за деца не се притеснявам, че ще си засили прекалено и така мога да я оставя спокойна тя да си оперира с тях. Новият модел на марката PowerLocus P1 Smurf имат също режим за пътуване, който е на 94dB, за да се чува добре дори и в шумна кола. (обновена информация Декември 2023)

Но да се върнем на каналите за приказки…

Спомняш ли си, че преди имаше приказки по телефона? Звъниш и една мила лелка ти прочита вълшебна история, когато ти все още не можеш сам. Оказа се, че пак ги има, но даже няма нужда да звъниш. Просто влизаш в Интернет :). От всички канали за приказки, които сме тествали и не само, имаме няколко любими. Дъщеря ми ги харесва заради приказките, а аз защото имат добавена стойност към четенето и четящите произнасят правилно думите. Ето ги и тях:

Подкаст “Лисиците четат”

Любим канал, на който може да намерите прочетени много съвременни книжки. Каналът е записан да придружава “четенето” на книжката от детето и освен прочетения текст има интерактивни включвания с описания на картинките. Въпреки това и без книжка в ръка, каналът пак е супер и е любим на дъщеря ми. 

Може да разгледаш канала “Лисиците четат” тук

Приказки за деца – от плочи, дискове, касети, радиотеатър

Над 300 часа записи на класически книги, записани от актьорски трупи като пиеси. Някои от записите включват и песни. Качените аудио файлове може да се свалят лесно на компютър и телефон, което ги прави удобни за слушане офлайн. Детските слушалки PowerLocus , които в момента използваме, освен безжично и с кабел, могат да се използват и с карта памет, на която да се записват приказките и детето само да си ги пуска и сменя.

Каналът Грамофонче може да разгледаш тук

Подкаст “Златните приказки”

Този канал включва приказки от изданието “Златна книга на приказките” от ’96 година на издателство Colibri. Класически приказки от нашето детство, прочетени с приятен глас и ясна дикция.

Може да намериш канала тук

Малките неща като аудио приказките понякога правят майчинството толкова по-лесно. Детските безжични слушалки за мен също са точно таково улеснение и ако и ти решиш да зарадваш детето си (и себе си) с такива, ето линк към магазина на Power Locus.

А защо се доверих точно на детските слушалки на PowerLocus ?

Аз самата изпозвам тези слушалки PowerLocus вече почти година и съм изключително доволна от качеството на звука, който предлагат, особено като съотношение цена-качество. Изглеждат впечатляващо чаровни, а стабилната безжична връзка ги прави и функционални. Оцеляват след много детски вземания, проби, разтягания и хвърляне което означава и че са здрави.

Детските слушалки на PowerLocus са разнообразни като визия и си вървят и с практичен калъф за пренасяне и съхранение. Сгаваеми са, което ги прави компактни и имат карабинер, с който лесно се прикрепят към всяка раница или чанта. Чаровни и с наситени цветове, те са красив аксесоар. Идеални за подарък на момиче и на момче над 4-5 години, особено за ученици за слушане на онлайн учебните материали след училище. Харесва ми, че звукоизолират добре, като така детето може да слуша и в колата (нашата си е шумна ) и че има ограничение на звука, за да не се притеснявам, че може сама да си засили прекалено и да си повреди слуха. Слушалките могат да се използват в бежичен режим (хващат до около 10м), с кабел и Micro SD карта. Така освен да пускам приказки и песни през телефона, мога да го записвам на карта памет и тя сама да си ги пуска и смена. Включват се лесно към телефона и могат да бъдат свързани към две устройства едновременно чрез Bluetooth.

Всички модели детски слушалки могат да се разгледат и поръчат от магазина на PowerLocus с безплатна доставка.

Продуктите от това ревю ми бяха предоставени безплатно от посочената фирма, за което много им благодаря! Изказаното мнение е лично мое и описва личния ми опит с продукта!Статията е написана в партньорство с бранда.

  •  
  • 3
  •  
  •  
    3
    Shares

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *