5 великденски занимания от рекламни брошури

Търсиш си идеи за великденски занимания за детето? Предлагам ти лесни и бързи идеи от рекламните брошури на супермаркетите.

@1minmama

Великденски занимания за #детето Игра ” Изрежи за великденска трапеза” (4г+) Даваме на детето брошури и го каним да ги разгледа и избере от тях какво ще купим за великденската трапеза. Стимулираме го да изреже желаното. След това му предлагаме да си направим списък за пазаруване като залепи на лист изрязаните продукти. Игра “Сервирай за Великден” (2г+) Изрязваме различни продукти и ги нареждаме така че детето да може да ги вижда. Каним го да сложи в чинийката традиционни за Великден храни. Игра “Нахрани зайче и агънцето” (2г+) Изрязваме храни, които животните ядат и каним детето да каже кой какво яде. Малките деца е подходящо да сложат картинките при животните, а по-големите (3г+) да ги свържат. Игра “Оцвети яйцата” (4г+) Изрязваме яйца от брошурите и каним детето да ги “боядиса” както реши. Игра “Изрежи пътечка” (4г+) Каним детето да изреже пътечка по линия между двете страни. Може да сложим каквито свързани картинки намерим или да си нарисуваме едната страна. Напр. Агънце-трева, зайче -морков. А тук, виж идеи за игри с разтворените бои за яйца @1min mama #днесиграемна #заниманиязадеца #заниманиязадецаиродители #великден #игризадеца

♬ Happy Easter – Funny Bunny Easter Gang

Игра ” Изрежи за великденска трапеза” (4г+)

Даваме на детето брошури и го каним да ги разгледа и избере от тях какво ще купим за великденската трапеза. Стимулираме го да изреже желаното. След това му предлагаме да си направим списък за пазаруване като залепи на лист изрязаните продукти.

Игра “Сервирай за Великден” (2г+)

Изрязваме различни продукти и ги нареждаме така че детето да може да ги вижда. Каним го да сложи в чинийката традиционни за Великден храни.

Игра “Нахрани зайче и агънцето” (2г+)

Изрязваме храни, които животните ядат и каним детето да каже кой какво яде. Малките деца е подходящо да сложат картинките при животните, а по-големите (3г+) да ги свържат.

Игра “Оцвети яйцата” (4г+)

Изрязваме яйца от брошурите и каним детето да ги “боядиса” както реши.

Игра “Изрежи пътечка” (4г+)

Каним детето да изреже пътечка по линия между двете страни. Може да сложим каквито свързани картинки намерим или да си нарисуваме едната страна. Напр. Агънце-трева, зайче -морков.

Идеи за разтворените бои за яйца, виж тук за още забавни великденски занимания за детето.

  •  
  • 1
  •  
  •  
    1
    Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *