За коледната украса и игрите

Сложихте ли вече коледната украса?

Докато украсявахме елхата и гледах ентусиазма в погледа й, се замислих за дейностите заедно и как понякога лишаваме децата от ценни моменти в името на тяхната безопасност или тази на някоя и друга вещ. Поради това реших да споделя идея, как потърсих компромис да си имаме елха на видно място без малката да е застрашена да я събори в опитите си да свали някоя играчка.

Преди да започнем декорацията направих 2 камарки с играчки – за възрастни и за бебока, като в нейната поставих само пластмасови и дървени коледни играчки. Оставих я да си поиграе с тях, да ги проучи задълбочено, както само едно дете умеe (и да имам предвид чрез хвърляне и удряне, за щастие без лапане :D). След като вече й бяха омръзнали преминахме към украсяване на елхата. Най-отдолу й помогнахме да сложи нейните играчки, а на по-високо добавихме нашите. Тъй като тя вече бе установила, че не са мн забавни за игра, така и не прояви интерес да ги дърпа или смъква от елхата. А вие как преборихте детското любопитство?

Междудругото коледните лампички са отлична стимулация за сетивата на мъниците. Малката ги обожава. Сетивата се стимулират от светлината на лампичките, а не от тяхното пипане ;). Тази снимка е от украсяването на елхата с тях. А вашите деца харесват ли ги?

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *