Кула с рингове.

Играта с низане на рингове върху основа е едно от най-полезните занимания за мъниците още от 6м+. Да не си помислите, че се очаква да го могат толкова рано – определено не, но с частите тренират много неща. Какви са ползите от игра с този тип кула : развива се умението за хващане и движене на предмети, стимулира се координацията ръка-око, първа стъпка в ученето на редене, стимулира различаването на размера на предмети и може да се използва за учене на цветовете.

Ние имаме две подобни кули – една на полската фирма Hemar с равна основа и плоски рингове (с глава на пате) и кулата с рингове на Fisher price.

Кула с рингове Hemar

Въведох играта малко след 6м, когато движенията на бебока бяха далеч от изчистени. На този етап малката изключително много харесваше шареното пате като цялостна играчка и формата на самата глава, идеална за чесане на зъби :D. На следващ етап, след като многократно редихме пред нея ринговете започна да опитва да го прави сама. Едва след годинката започна да взема под внимание размера. Предиството на този тип кула е, че основата е стабилна, което прави поставянето по-лесно за детето в началото. Фактът, че ринговете са полвинчати носи допълнителни знания, защото така може да му се показва и долна и горна страна. Този модел на рингове е идеален, ако също решите да я въведете рано за мъниците.

Рингове Fisher Price

Харесвам и препоръчвам ринговете на Fisher Price, защото освен стандартните неща, които детето учи се въвежда и идеята за баланс. Кулата леко се клати поради извивката на основата и прави поставянето по-трудно за децата, но пък това означава, че играчката ще е актуална до по-голяма възраст. Като предимство оценявам и факта, че най-малкия кръг е дрънкалка с цветни топчета, който сам по себе си също е забава за малката. Недостатък на кулата е, че ринговете са от мека пластмаса и зъбките може да се отбележат. Не ги препоръчвам за деца под 12м, защото са малко по-сложни и неуспехът с поставянето може да доведе до изнервяне и не желание за игра с тях, както се случи при малката.  Кулата с рингове на Fisher Price е идеален подарък за първи рожден ден.

Този пост не е финансиран и иницииран от посочените марки и магазини и продуктите са закупени.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *