Как се прави платно за прощъпулник

Платно за прощъпулник за спомен

Идея как да си направим платно за прощъпулник за спомен споделям днес.
✅ основата е бял памучен плат, която закупих от магазин за текстил. Аз взех малко по-лулсозен с по-голяма плътност. На ширина избрах 60см, а спрямо мястото, където го правихме взех 1,5м. дължина. Излезе ми около 10лв.
✅ стъпките направихме като очертахме стелките на обувките на малката и дорисувахме пръсти. За да е още по-сладурско може да се топнат крачетата на детето в акрилна боя и да се поставят така, но на мен ми се стори рисковано за крайната визия 😂
✅ надписът разпечатахме на хартия и го прекопирахме на плата. 
Прекопирахме го като поставихме разпечатания лист под плата и тъй като платът е бял, буквите се виждат добре и просто ги очертахме :). 
Цялата работа отне около час и нещо с оцветяването. 

Акрилните бои съхнат бързо, което помага да бъде сравнително лесно за правене. Платното за прощъпулник направено така не може да се пере.

А ако си търсите идеи какви предмети да сложите на прощъпулник, вижте тук.

 •  
 •  
 •  
 •  

04 comments on “Платно за прощъпулник за спомен

 • Сашка Йорданова , Direct link to comment

  Здравейте! Предстои ни прощъпулник и ме интересува каква боя използвайте Вие за Вашето платно? Предварително благодаря за информацията! Хубав ден!

  • Маги , Direct link to comment

   Здравейте, ние използвахме обикновена акрилна боя. Може да използвате и боя за текстил, за да може да се пере след това, но те са доста по-високи като цена. Успех с подготовката за празника 🙂

  • Атанаска , Direct link to comment

   Интересно .. От няколко дни ми се върти същата идея и тъкмо се чудех , с какво точно да го оцветя. Имам акрилни бои в нас имам и стар чаршаф от който всъщност смятам да е самото платно . Сега след , като знам че не съм обречена на провал понеже виждам , че при вас се е получило супер остава да запретна ръкави и да хващам ножиците иглите и боите 😀 .

   • Атанаска , Direct link to comment

    Само за надписа се притеснявам….нямаме принтер в нас , но имам пластмасови букви и може би тях ще използвам

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *