paper bouquet

Идеи за нестандартни букети за 8-ми март

Всяка година за 8-ми март милиони букети се купуват с идеята, че за празника на жената е необходимо да й се подари цвете. Това обяче вече е жест, който вече не носи същия смисъл, защото повечето от нас сме забравили какво символизират цветята. Купуваме не с чувство и по усет, а защото трябва. Самите цветя, поддържани изкуствено свежи в магазините, бързо овяхват и заминават в боклука. Освен това, най-често опаковките на тези букети, много красиви наистина, но направени от наразградими материали, които силно замърсяват околната среда. И всъщност кратката радост, която един букет може да донесе, води до дълготрайни последици за бъдещето.

Затова в тази статия искам да дам малко идеи как може да подарим букет, но не увяхващ, а който ще донесе екстра удоволствие и наслада на получателката му.

Букет от бонбони/плодове/капсули за кафе

Една идея, която може да изпълним сами. Ето как може да си направим такива вкъщи:

Креп хартия може да се закупи от книжарнци, краф магазини или онлайн. Разбира се, продават се и много модели готови букети. Може да разгледаш такива тук.

Свещ – цвете

Снимка: Емаг

Любимо – носи красота, аромат, светлина и дълго може да краси дома. Има много варианти като включително може да се поръча такава с любимите цветове и аромати на жената, за която е.

Предимството на този тип подарък е също, че си върви чудесно с комплект например за спа вкъщи. Подходящ е и за жени, които не познавате добре, защото една свещ винаги влиза в употреба.

Тук може да видиш идеи.

Снимка: Емаг

Лего букет

За любителите на конструкторите и игрите може да изберем от огромното разнообразие от букети, икебани и саксии от Лего. За разлика от традиционните цветни букети, които увяхват и изискват редовна поддръжка, Лего букетите са изключително устойчиви. Освен това, те могат да бъдат разглобени и повторно използвани за създаването на нови дизайни. Процесът на сглобяване на Лего букетите може да има релаксиращ и медитативен ефект, подобно на пъзели и други ръчни занимания. Има голямо разнообразие от букети и аранжировки като може да видиш такива тук.

Гоблен или диамантена мозайка букет

Снимка: Potrebno

Идеален за любителките на този тип хобита. Насладата от получения “букет” ще продължи по време на неговото нареждане, а след това дамата ще може да си го използва за декорация. Както и при Лего букетите самото нареждане или шиене има успокояващ ефект. Често любителите на този тип занимания са и колекционери, та високо ще оценят нова придобивка към своята колекция. Има много различни готови комплекти с всичко нужно за изработката на дадения гоблен или мозайка, например тук.

Снимка: Емаг

Пъзел букет

И в същия ред на мисли опции има и за любителките на пъзелите. Варианти съществуват с различен брой парчета. Може да видиш например тук. След като бъде завършен, пъзелът може да бъде рамкиран и използван като декорация за дома, предлагайки постоянно напомняне за подаръка и момента, в който е бил получен. Реденето на пъзели освен успокояващ ефект, увеличава концентрацията, подобрява паметта и стимулира комплексното мислене, та са идеална форма на превенция на отслабването на мозъка с напредването на възрастта или под тежестта на стреса.

Снимка: BodyShop

Букет от козметика

Малко тривиално, но пък влиза в употреба – козметиката също е отличен вариант за 8-ми март, който може да замести букета и да бъде цвете и подарък в едно. Продават се пакетирани комплекти в опаковки на цветя или просто флорален етикет например комплект роза или този.

Сапунени цветя

Лично, това е една от любимите ми алтернативи. Освен, че са супер красиви, ухаят невероятно. Идеални са за декорация на банята. Подходящи за хора от всички възрасти и интереси, правейки ги идеален подарък или декорация за различни поводи и пространства, от домашни интериори до офиси и учебни заведения. Може да видиш богато разнообразие от всякакви сапунени букети тук.

Снимка: Дреболии

За любителките на чая

За любителите на чая може да се взема букет от чай или цъфтящ чай от дрогериите. Подходяща идея е също инфузер за чай с интересна форма като този тук. Това е много практичен подарък, който да влезе директно в употреба. Освен това може да се ползва както вкъщи, така и на работа.

Цветна торба за многократна употреба

Може разбира се и да не подаряваме въобще цветя, а нещо ръчно направено от нас и децата. Това особено много ще зарадва близките ни жени, а децата могат да помогнат (виж още идеи тук).

За учителките

снимка: Радостна

Изборът на алтернативни цветя като например плетени или хартиени цветя, брошки, украси от моделин и други е голям. Напоследък на пазара има и варианти за дървени персонализирани цветя и букети, които да са използват за книгораздели или ключодържатели. Много интересни варианти има на “Купи подарък” – сайт, в който са събрани продукти, изработвани от хора, които отглеждат дете с увреждане, или да са възрастен с такова.

За любителките на кулинарията

Кулинарките, за 8-ми март, може да оценят например престилка, като тази от магазина на Радостна е супер за целта, защото е ярък женствен цвят. При опаковането може да се нагъне като роза. Виж как се прави роза от текстил във видеото

А ти подаряваш ли букети за 8-ми март на любимите жени?

Някои от линковете в тази статия са афилиейт. Купувайки през тях нещата на същата или по-ниска цена, вие подкрепяте развитието на сайта, за което благодаря.

  •  
  • 1
  •  
  •  
    1
    Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *