Карти “Великден”за безплатно изтегляне

Със своите деца много често използвам флаш карти за игра и съответно учене на различни неща. Намирам ги за удобни, многофункционални и забавни за децата. За Великденските празници тази година съм подготвила цял комплект от 16 такива карти, които споделям тук:

Този комплект карти Великден може да разпечатате на картон или за по-дълга употреба на хартия и да ги ламинирате. Картата Великден е оставена празна, за да нарисувате/залепите картинка представяща празника във Вашето семейство.

Идеи за занимания с картите

Ако се чудите как може да ги използвате карти Великден с вашето дете, ето няколко идеи:

  • Обсъждане на традициите около празника – Теглите карта и обсъждане знае ли детето какво е, кога го правим, защо го правим и т.н. Така може да въведете различни елементи от празничния цикъл и традиции. Хубаво е да обсъдите и конкретни семейни традиции, които спазвате.
  • Учене на нови думи от детето – Картите може да се използват като класически флаш-карти за нови думи. За да ги приложите така, застанете срещу детето с тестето карти. Показвате на детето карта за около 3секунди изказвайки на глас какво има на нея. Преминавате на следващата. Повтаряте процеса по няколко пъти на ден в поредни дни.
  • Мемори игра – Разпечатайте комплекта 2 пъти. Разбърквате двата комплекта и ги подреждате в квадрат с лицето на долу. Целта е детето да отвори две по две еднаквите карти. При отваряне обсъждате какво има на картинката.
  • Учене на писане и четене (инспирирано от номенклатурни карти по методиката Монтесори) – За да ги използвате в това направление, разпечатайте комплекта 2 пъти. На единия комплект изрежете думата и картинката.
  • упражнения за изписване на думи – Ако детето вече пише или се учи да пише, може да му предоставите картите и то да преписва думите като напр. използва магнитна азбука или ги изписва директно. За по-напредналите деца упражнението е да препишат думите с ръкописни букви.

и разбира се каквото друго се сетите и е подходящо за вашето дето.

Флаш картите са разработени само за лична употреба и за безплатно разпространение единствено чрез моя сайт. Споделяйте ги смело с приятели като споделяте линка към този файл или статията. Така показвате уважение към моя труд и подпомагате развитието на блога ми, давайки ми възможност да творя още материали.

Приятни занимания!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *