5 причини да научите бебето си да използва жестове

Ето моите 5 причини да реша да науча бебето си да използва жестове за комуникация:

1️⃣️ Да разбирам какво иска да детето и така да намаля собственото си изнервяне от плача.
Ако и вас ви натоварва емоционално, това, че трябва да гадаете постоянно за какво плаче детето, то разбирате какво имам предвид. 

2️⃣ ️Да намаля стреса на детето от това, че не го разбирам. 
Случвало ли ви се е да сте на място, където говорят език, който не разбирате и не ви разбират? Ако да, ще знаете колко изнервящо е. Сега представете си как се чувства бебето, когато се опитва да ви каже какво му трябва, а вие не го разбирате и ще разберете защо плаче толкова настойчиво. 

3️⃣ Да я стимулирам да се изразява и общува. 
Задоволството от това, че я разбирам какво ми казва, стимулира детето да учи постоянно нови жестове и звуци, с които да ми разказва какво иска и какво е станало. Освен това е стимулирана да поеме инициативата и да стартира сама разговор.

️4️⃣ Да стимулирам интелектуалното й развитие.
Използването на жестовете при останалите ни дейности (четене, игри, физически упражнения) позволява детето да участва по-активно и съответно да развива допълнителни умения, докато играем.

️5️⃣️ За да заздравя допълнително връзката между нас.
Представете си, че с някой приятел си имате таен език, с който си се разбирате и колко вълнуващо е това, че може да си предавате тайни съобщения 

И ако тези 5 причини ви убедиха и вие да научете бебето си на езика на жестовете, ето как да го направите и жестове, които може да използвате:https://www.namama.bg/article/20-jesta-na-koito-da-nauchite-vasheto-bebe/ Естествено може и да импровизирате и да си измислите ваши.

📆👶Подходящо за: 4м+

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *