Концерт за изтощени родители и не само

Знаете ли какво е гонг баня? Аз до много скоро не бях чувала за това, но съм безкрайно благодарна на моята приятелка Ева, която ме заведе на такова уникално събитие.

Гонг банята е вид звукова терапия за освобождаване на стреса и натрупали се негативни емоции, която се е практикувала от преди новата ера. Реално представлява нещо като медитация, защото си полягвате удобно на постелки, загъвате си се с одеалце и се наслаждавате на музиката. И да, може да си подремнете спокойно :).

Не съм специалист и няма да ви обяснявам как действат честотите на музиката на нашето тяло, но едно мога да кажа със сигурност: действа! След гонг наистина напрежението изчезва, обзема те едно спокойствие и оптимизъм. Действа силно позитивно и го препоръчвам с две ръце, ако сте в следродилна или друг вид депресия.

От тази година в България стартираха и гонг концерти, в които няколко гонг майстора свирят едновременно, които се провеждат в концертна зала и седите на столчета. Снимката е именно от първия за годината концерт на група SeАcret Sounds, на който имах удоволствието да присъствам, в който свириха на 9 различни гонга. Макар ефектът да не бе така силно изразен като при полягването (може би и защото трудно се дремка на стол ;)), изживяването си заслужава.

А вие ходили ли сте на гонг баня?

Този пост не е финансиран от споменатата група или йога студиа.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *