Идеи за игри с мрежичка от зеленчуци.

Вече съм споделяла, че всяко нещо вкъщи е потенциална играчка :D. Днес в такава се превърна мрежичката от зеленчуци. Ето няколто идеи как може да се играе с нея:

💡Детето просто да я пълни с играчки (12м+): звучи твърде елементарно, но всъщност не е ;). Изберете играчки с ъгли, като кубчета напр., или такива с неправилна форма, като пластвамосили животни, колички и т.н.. Така детето ще упражни своята фина моторика и своята координация и концентрация.

💡Да я използваме за оснава за бучене на неща (12м+) : Поставете в мрежичката кутия, купа, панер или друго кухо нещо. Опънете я добре като я завържете. Аз използвах ластик, за да я стегна, защото ми се стори най-лесно. Дайте на детето подгохящи неща, които да пъха в секциите като дървени или пухени пръчици, шишчета, моливи и т.н.

💡Да я използваме за низане (24м+) : Изключително подходяща за низане на пухени пръчици или с голяма пластмасова игла (продават се в магазини за играчки) и прежда. Това е отлична тренировка за фината моторика и като цяло на ръката за писане.

💡Низане по шаблон (4г+): Отново низане, но по картинка, която вие му дадете, за да следва цветовете (както е примерът с дъгата на снимката). Отлично упражнение за концентрация.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *