Балансна кула/Дженга.

Играли ли сте на Дженга? Ако не сте е, сега е идеален момент да включите една кула в списъка си за семейни забавления.

Играта представлява редене на кула от еднакви дървени летвички, като целта е да вземате такива от вече наредената кула и да ги поставяте на върха без да съборите кулата. Звучи много лесно, но в действително е истинско предизвикателство.

Това е уникална семейна игра, която е подходяща за 3г+ и без горна граница. Чрез нея ще тренирате координацията и концентрацията на мъниците, а и своята ;). Ние използваме летвичките от кулата и като дървен конструктор (18м+). Може да се използва и за сортер за учене на цветовете още от 12м+.

На снимката е играта в действие, като както може да предположите естествено играе мама, а не бебе :D. Малката балансна кула, с която играем е на фирма Goki (5смх5смх15см) и я харесах много, защото е изработена изключително качествено и летвичките са гладки, което е важно, ако ще я давате на бебоците. Цветовете й са наситени и е удобна за съхранение и пренасяне, поради малкия си размер. Цената й е около 10 лева.

Дженга на различни марки може да закупите както от магазините за детски играчки, така и от Джъмбо и от книжарници, които предлагат настолни игри. Цените варират между 5 и 50 лева за различните варианти.

Този пост не е финансиран от посочените марки и магазини.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *