Едно нестандартно приключение за мъници и пораснали деца

Днес с малката и приятелчето й Алек посетихме Буболечки Zoo 🦋 в град Варна. Както сигурно се досещате по името, това е малка жива изложба на буболечки от различни краища на света. В малкото приветливо помещение съжителстват близо 20 вида насекоми, които не може да видите из България като огромни охлюви, различни видове пръчици (вид насекомо), тарантула, мадагаскарски и други хлебарки. На целият таван висят пашкулчета пеперуди, които напролет ще направят изложбата още по-шарена.

И до тук сигурно си казвате, е това го има във всеки природонаучен музей и е така, до момента, в който супер любезната домакиня не отвори стъклената клетка и не извади насекомото, за да може мъниците да го огледат от близо и да го пипнат. Всички (естествено, без тарантулата) могат да бъдат пипани. Малката се престраши да пипне само охлювите (нещо гнуслива се оказва :D), но пък малкият мъж с възторг се впускаше да ги мислва. Ако желаете, има насекоми, които може и вие да подържите на ръката си. При разглеждане получавате и беседа за всяко насекомо, като жената ни обясняваше и какво си хапва, как се предвижва и любезно отговори на всички други въпроси, които ни възникваха. Малката, макар и да не пипна насекомите, бе доста впечатлена от видяното и на когото срещнахме разказа как сме видели “бубо” :D. Определено ще се върнем юни месец да я видим отново с пеперудите. Силно препоръчвам да посетите с децата Буболечки Zoo.

💰За изложбата научихме от Grabo.bg, през където и закупихме билетите на половин цена и посещението ни струваше общо 4лв. Регулярните цени са 5 лева за възрастен и 3лева за дете.

👶🗓️Подходящо за: Мисля, че още след 12м+ ще им е интересно да разгледат изложбата, но реално след 18м, ще им е най-полезно, тъй като вече може да си поговорите и за какво хапват буболечките, къде живеят и т.н..

🦋Опознаваме:

  • Природата

Благодаря на безстрашния модел и майка му за снимките 😉

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *