Масаж на крачетата за облекчаване никненето на зъби

Преди да продължите да четете, знайте, че не съм специалист в направлението, а масажът, който правя на малката и който споделям стартирах след преглед на статии за рефлексологията на бебета в Интернет. Преди прилагането му се консултирах с педиатърката на бебето, за да съм сигурна, че е подходящ за нея и ви съветвам да направите същото.

Още от бебе, малката харесва масажа след баня и не минава и вечер без него. Затова и харесах опцията да се опитам да облекча никненето на зъбките с леко допълнение към него.

Как правя масажа?

Нежно масажирам, с много лек натиск, възглавничката (от всички страни, включително и сгъвката под нея) на всяко пръстче на краката на бебка . Започвам от кутрето към палеца. На палеца задържам малко по-дълго. Може да се използва бебешко олио за масажа по желание или дори бленд от арома масла, съобразен с възрастта на детето.

Източник: littlethings.com

Кога започнах?

Започнах с масажа при първите симптоми за появата на първото зъбче. В период на растеж го правя всеки ден, през останалото време, когато се подсетя.

Действа ли?

На нас ни помогна да избият сравнително лесно зъбите до сега (имаме 14). Прилагам го в комбинация с директен масаж на венците, игри за вестибуларния апарат и хомеопатия в периодите на активен растеж.

Може ли да се прилага и за други бебешки проблеми?

Определено! На стъпалото си има точки за всички органи в тялото. Някои от основните при бебетата може да видите в линка под картинката.

  • 11
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *