Една вкусна игра за намиране на еднаквите двойки (е почти еднаквите :))

Поставям истински плодове и зеленчуци пред малката, така че да може да вижда всички добре и да може да ги взема. Нареждам картите и й показвам играта като поставям даден плод/зеленчук върху неговата картинка. Обяснявам, че ги подреждаме и я оставям да ги изучава и сортира. Ако често играете този тип игри няма да се налага дори да обяснявате, детето само ще се досети какво да направи. 

Картите, които използвам като основа са флаш картите* ни за учене на думи, но може да използвате каквото и да е картинка. Добре е картинките да включват както плода отвън, така и разрез, за да учи детето и как изглежда той и от вътре. Нашите картинки са изрязани от седмичните брошури на хранителните магазини. Такива карти с картинки от каталозите съм изработила и за облеклото, както и за кухненските принадлежности.

С тези картинки от каталозите играем и други игри, които скоро ще споделя, така, че започвайте да си събирате плодове и зеленчуци, а и не само, за да сте готови с материалите.

Необходими материали:
✅ снимки на плодове/зеленчуци 
✅ истински плодове

📆👶Подходящо за: 12м+

⏳Време за подготовка: 1 мин

📚 Развиваме :
– уменията за сравнение;
– логиката;

📚 Опознаваме :
– плодовете и зеленчуците

*Флаш картата е картонено листче, което се използва при ученето на нови думи, термини, факти, на което обикновено от едната страна е думата или въпросът, а на гърба – преводът на думата или отговорът на въпроса.
При флаш картите за малки деца отпред има картинка или картинка и текст. При тяхната употреба за учене на думи показвате картите на детето само за 1 секунда и изговаряте ясно наименованието на предмета. Изключително лесен и бърз начин за научаването на голям брой думи.

Ако искате да използвате метода на флаш картите, за да научите детето си да чете, тук може да запознаете с метода на Доман

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *