Идеи какво да сложим в коледния календар за децата (12м+)

И при нас дойде времето да подготвим коледния календар и както обещах споделям какво ще сложа. Моята малка госпожица е на 2 години, но пълнежите са подходящи за всички деца и предвиждам в джобчетата да сложа:

  • Стихчета и текстове на песни – Избрах да сложа произведения в рима, защото сме в период, в който тя активно работи над речта си, а в рима децата запомнят най-бързо и лесно :). Така ще работим над правилното изговаряне на думите и над паметта едновременно. И всичко това забавлявайки се. Тъй като за съжаление няма да ми остане време за посещение в библиотеката, стихчетата намерих в тези сайтове:
  • Стикерчета и картинки за изрязване – Естествено има и награда за който си научи стихчето. Както вече съм споделяла, аз си правя сама стикерчета и картичките за малката. Става много лесно. Избирам подходяща картинка/картинки от Интернет. Има много безплатни сайтове, от които може да се изтеглят с хубаво качество. Разпечатвам в копирно студио стикерите на самозалепваща се хартия или на фолио, ако са повечко, а картичките на картон. Картонените картинки мисля да правим на играчки за елхата като им пробивам дупка след като ги изреже малката и да ги закачаме заедно. Ето тези, които харесах за тази година:

Самият календар закупих от магазин за дрехи втора употреба новичък с етикет. Така за колосалната сума от 2 лева си спестих много усилия за години напред :). Подобни пускат на добри цени от време на време в левчетата, както и в магазините за преоценени стоки от чужбина.

Идеи за пълнежи, споделени ми в социалните мрежи:

  • “Моят син е на 4г и мисля да сложа дребни лакомства и колички” (Дени Иванова)
  • “Миналата година слагах картинка с някаква задачка за дъщеря ми, която уж джуджетата са и възложили и после дискретно мушвах дребна фигурка от филц или стикер, или друго малко подаръче. Много и беше забавно, а и удовлетворението, че е изпълнила задачката от джуджетата беше голямо. Заслужи си коледните подаръци детето ;).” (Събина Димитрова) 

Други идеи за пълнежи за децата 3г+ може да намерите тук, като част от тях могат лесно да се адаптират и за по-малките :):

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *