Играчки от Aliexpress, които си заслужава да купите

Играчки за деца над 2 години 

Светещо табло за игри със светлина

За всички фенове на светещата маса от метода Монтесори, които обаче като мен нямат място за такава или време/средства, за да си я направят, това е идеално решение. Представлява плоска дъска с дебелина на папка с три степени на силата на LED осветлението. Може да я поставите навсякъде и се продава в 3 размера – А5, А4 и А3. Нашата е А4. Светлината е отлична, лека е и не заема място. Реално може да използвате таблото за стимулиране на сетивата още за деца около годинката, но истинските игри с нея започват около 24м+. Закупена е от тук.

Продукти за рязане

Къде без предложения за още готварски неща :). Тук има страхотни пластмасови комплекти , а тук дървени комплекти. За сега обмислям, дървените с магнит поради простата причина, че лепките събират всички косъмчета, а с две дългокоски из къщата такива не липсват :D.

Играчки за низане

За низане поръчах сиренце от тук и е чудесно изработени. Сиренцето е за децата над 2г+ и с него се играе поне до към 4-5 годишна възраст. Подходящо е за излизане навън и за играчка за път, защото е леко и малко като размер. Развива фината моторика, координацията и съобразителността на детето. Играчката е вдъхновена от методиката Монтесори.

Магнитни лабиринти

Страхотни за упражение на ръката за по-големите деца. Малките им се радват само да тестват как работи магнита. Като качество са доста здрави и добре изработени, без остри ръбове и с красиви цветове. Може да се намерят и в българските левчета, за около 3,50-5лв, но ако не сте виждали при вас, може да поръчате от тук.

Математическите табла (Монтесори)

Страхотни за начални и не само знания по математика за малките, дори и да не сте запалени по методиката Монтесори. Вече имаме табло от серията поръчано от този търговец , което е с отлично качество. Такива табла от време на време се намират и в левчетата в България на близка цена.

Играчки за деца над 18 месеца 

Сортер дървени цилиндри (Монтесори)

Една от любимите ни играчки. Подробна информация за нея и как се играе, може да прочетете в този пост. Такъв може да видите тук.

Играчка за разглабяне

Правилно виждате. Ако и вашето дете харесва да разглабя играчките си както моето, значи напълно разбирате защо съм във възторг от това китайско предложение. Има доста предложени модела. Децата се забавляват. Реално започват да справят с разглабянето и сглабянето около 24м+. Може да се поръчат от тук.

Дървен Пъзел Танграм (Монтесори)

Играчка, която може да си направите и сами от картон и цветни листи, но тъй като ние ще я използваме много, поради големия брой упражнения, за които може да се използва, предпочитам дървената версия (а и е само 1,30лв на този линк :D)

Дървено Мемори (Монтесори)

Вече съм споделяла, че играем игри за стимулиране на паметта, нещо много важно според мен, та това е още един вариант за такава игра. Харесах тази, защото може да се играе както просто за трениране на паметта, така и като семейна игра състезание и ще е от първите настолни игри, които ще можем да играем с малката. Убедена съм, че ще я използваме поне докато тръгне на училище, а защо не и след това.  Изработката е чудесна, а цветовете ярки. Закупих го от тук миналата година за около 15 лева и определено си заслужаваше.

Дървен Marble run (Монтесори)

Това е играчка, която е по-скоро за забавление и стимулиране на сетивата, отколкото за учене. Страхотна като изработка, с ярки цветове. Хареса ми, че пистата е музикална и всяко листо издава различен тон, като така стимулира сетивата на детето. А когато не свирят с листенцата упражняваме и цветовете. Малката много я харесва. Такъв може да видите тук.

Дървена ябълка за низане (Монтесори)

Тази играчка е уникална! Нашата така и не пристигна, но си поиграхме с на приятелчето ни. Харесах това, че е джобен формат, т.е. ще е подходяща за вземане като излизаме на заведение или сме на мероприятие. Такава купихме и за детската градина на дъщеря ми по преценка на учителката. На това намаления ще поръчам усложнената от този търговец, който продава и ябълка и круша.

А това са и две предложения, които няма да взема, защото вече имаме подобен модел тиха книжка, но той вече не се предлага. Идеята на този тип книжки е детето да си играе само с тях, докато упражнява различни неща. Много подходящи за пътуване, излизане на заведение и т.н.:

Тиха книжка

Много полезно за усвояване на уменията за обличане и събличане (копчета, ципове, катарами и връзки на обувките), а и е размер като за лесно вземане в чантата :). Можете да разгледате различни модели тук

12-18 месеца

За този период си купихме основно неща за обезопасяване на дома

6-12 месеца

Маракас 

Продължаваме да го използваме активно и не е мръднал въпреки блъскането му в каквито се сетите повърхности . Ще ни служи и до училище 🙂 Различните цветове може да видите тук.

1

Предпазна престилка

Продължаваме да я използваме при рисуване или игри, в които ще има цапане :). Пере се лесно

4 – 6 месеца

Монтесори дрънкалка (и чесалка за венци :D)

Уникална играчка! Малката си игра активно с нея от края на 3-я месец, до към края на 8-я, като във всеки период си играеше различно. Благодарение на именно тази играчка много бързо усвои хващането на предмети и прехвърлянето им от ръка в ръка. Доста дъвкане отнесе, но не е мръднала! Силно препоръчвам. Не съм виждала да се предлага вече точно тази разцветка, но тук може видите подобни.

Дрънкаща мека топка

Изключително мека топка с наситени ярки цветове и красива бродерия. Играхме си с нея от 4-я месец до към годинката, естествено различно във всеки месец. Много удобна за малките ръчички. Другите модели може да видите тук, но каквато и да е топка с подобни лесни за хващане стърчащи елементи е страхотна за тази възраст.

Текстилна книжка с дрънкалка 

Нашата е с животни за учене на формите и цветовете и продължаваме да я използваме. Прана е няколко пъти в пералня и няма промяна в цветовете. Закупена от тук.

Текстилна книжка 

Нашата е за зеленчуците. Много хубави картинки. Прана е няколко пъти в пералня и няма промяна в цветовете. Всички модели може да разгледате тук

Играчки за бебета (0-6м)

Поръчките за бебето, които направих с кратко ревю, вижте в тази статия.

  •  
  •  
  •  
  •  

One comment on “Играчки от Aliexpress, които си заслужава да купите

  • Ива , Direct link to comment

    Благодаря много за статията, хареса ми! Продължавайте в същия дух, защото допринасят много за майките и семействата, които имат нужда от подобна насока.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *