детски рожден ден

Идеи за детско парти за 3-ти рожден ден

Организирането на детски рожден ден винаги си е предизвикателство. Затова, макар да мина доста време от него, все пак реших да ви разкажа за партито за 3-тия рожден ден на дъщеря ми и заниманията, които бяхме подготвили за нея и гостенчетата, ако си търсите идеи.

Организация и меню

Тъй като рожденият ден беше през юни и тази година партито ни беше на открито. Направихме го в парка. Ние се възползвахме от възможността да наемем барбекю и маси в близкия до Варна – Екопарк. Препоръчвам го на всички от града, които си търсят място за събиране. Отлично поддържан е и затворен, за да няма къде да избягат децата :). Освен това са помислили за улеснения за партитата като напр. количка, с която да си пренесете нещата до барбекюто и хладилник, в който да чака тортата. Друга идея за готино място за парти, вижте разказа за 2-ия рожден ден на дъщеря ми тук.

Менюто ни беше лесно за изпълнение и включваше:

  • сезонна салата;
  • 2 вида месо, предварително овкусено и запечено на барбекюто направо там;
  • зеленчуци, запечени на барбекюто;
  • хот-дози за децата;
  • чипс Гривас от царевица с няколко различни сосчета за топкане. Вкъщи много го харесваме, тъй като е много вкусен, а в същото време изчистен като състав. Сосовете бяха млечен (кисело мляко, сметана и малко чесън) и чътни от манго, което купих готово от индийски магазин.
  • соленки и сладки.

Украсата ни беше скромна с два балона, които поръчах директно от Алиекспрес. Имат страхотни опции за големи цифри идеални за снимки и то на много нисти цени. Аз поръчвам вече трета година от тук.

Занимания и игри

Децата, които се включиха бяха да възраст между 2 години и половина и 4 години и им бяхме подготвили следните занимания (за парти от около 3 часа):

Оцветяване на керамични фигури

Изключително забавно занимание за детски рожден ден и не само, което не изисква някакви сериозни умения от децата. Крайният резултат от шаренето при нас напомняше великденски яйца, но пък децата останаха много доволни от себе си и рисуването, а и всяко от тях си тръгна със сувенирче за спомен. Фигурките са на цена около 2,5лв и нашите закупихме от кварталната книжарница. Оцветяхавахме с акрилни бои и за всяко дете направихме палитричка от дъното на пластмасови бутилки.

За да не си оцапат дрешките при рисуването им направихме импровизирани защитни престилки. Използвахме големи торбички тип потник, на които изрязохме дъното, за да могат да се облекат.

Сапунени балони

Сапунените балони са винаги хит сред децата. За партито купихме машина за сапунени балони, като нашата беше като пистолет, който ги изтрелва. Закупихме я от Джъмбо и струваше около 7лв. Ако сега го организирах наново бих взела поне още една тъй като всички искаха да ги изтрелват :).

Топки

За улеснение носехме надуваеми топки, които децата да си подават, ритат и каквото друго решат. Децата нямат реално нужда от организиране на игрите с топка и сами си ги измислят.

Лов на съкровища

Резервната ни идея за игра, ако остане време, беше лов на съкровища из парка. Бяхме подготвили дребни пакетирани лакомства, които мислехме да скрием из полянката около барбекюто. За по-лесно намиране върху опаковките залепихме ярки стикери – купих лист с етикетчета за цени в неоново от книжарницата.

Детски рожден ден на открито си е винаги добра идея.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *