Настолни игри за деца на 3г+

Настолни игри за деца на 3г+

Не се сърди човече, ама друг път. Вкъщи сме големи любители на настолните игри и от рано започнахме да включваме малката. Сърденето, ако не спечели, не сме преодолели още, но пък ни е весело и вече е част от седмичните ни традиции.

Игрите, които играем

Ето и какви настолни игри играехме с тригодишната ми дъщеря, а вече и със сина ми, който е на почти 3:

  • Не се сърди човече – Нашата е на фирма New Classic Toys от магазин Bellamiestore Изключително забавна за всички помага и с упражняването на броенето до 6. Реално започнахме да играем около 3 и половина, защото преди това и идваше малко дълга като продължителност с 3 играча.
  • Rapido Meteo – фирма Djeco toys от Ozone.bg – Страхотна игра за малките, която може да се предложи още около 2 години и половина, стига детето да говори. Играта освен за развитието на паметта, помага за стимулиране на речта, за учене на цветовете, както и на какво да си обличаме през различните сезони. Може да разгледаш играта тук.
  • Лов за таласъми – вземаме я от детски отдел на библиотеката във Варна. Изключително забавна игра за трениране паметта на детето, която то може да играе както само, така и с някой друг. Играта е кооператив и няма съзтезателен характер. Ако детето ви се страхува от чудовища и го е страх да спи само, тази игра е идеална, за да поработите над проблема.
  • Мемори – всякакъв тип игра за памет е добре дошла и може да се игра от няколко деца едновременно. Имаме няколко модела, като този ни е от любимите.
  • Дърво за баланс – фирма Pino – от магазин znaiko.bg , в който може да се възползвате от код за 10% отстъпка 1minmama. Дървото е изключително забавно за игра и за по-големи деца и родители. Изисква координация и търпение. Ако си търсите подобни игри за преборване на нетърпението в децата, вижте тази статия с идеи.
  • Игра за баланс – Тези игра са бързи и лесни за игра. Всички изглеждат приблизително еднакви с основа полукръг, върху която трябва да се наредят цилиндърчета без да падне кулата. Изключително полезни за развитието на координацията око-ръка. Този тип игри могат да се играят и с деца под 3 години. Такъв тип игра може да разгледате тук.

А вие имате ли си любими настолни игри, които играете с децата?

Видео ревю на игрите

Игрите може да разгледате детайлно, както и да чуете кратко ревю за всяка от тях, във видеото:

Статията е обновена Декември 2023г.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *