Грижа за зъбите по време на бременност

Реших да направя една кратка рубрика, в която да споделя за нетолкова приятните бонуси на бременността и как аз съм се справила с тях, с надеждата да съм полезна и на други майчета, които се сблъскат с тях. За начало избрах да разкажа за грижата за зъбите и венците.
И с двете си бременности имах един и същ проблем, а именно кървящи венци на хормонална основа. Веднага щом се появи, което при мен беше още 2месец, смених четката си за зъби от ултразвукова на най-меката бамбукова. Още с първата бременност, лутайки се сред многото предлагани пасти, в една фитоаптека ми предложиха пастите за зъби на фирмата Splat Bulgaria , които тогава ме спасиха от проблема. Логично, когато и с тази възникна същият проблем, се доверих на вече провереното решение. И сега съм също толкова доволна от избора си, както преди 3 години и го споделям с вас като вариант, ако и вие имате този проблем.

Аз лично започнах грижата за кървящите венци с пастата Splat Profеssional Healthy Gums за цялостна защита на зъбите и венците, която е с добавени етерични масла и активни екстракти от шипка, хибискус, трилистник и мандаринови цветя. Комбинирах я с вода за уста от смрадлика на Inaessentials. Кървенето при мен намаля драстично още след около седмица редовна употреба.

Благодаря на Splat Bulgaria , които ми изпратиха да пробвам и пастата им Special Organic, която е създадена специално за бременни🤰 и кърмещи жени. Пастата е с гел от органично алое вера, етерични масла от чаено дърво, евкалипт, 🍋, бергамот и 🍊 и заздравява венците и предпазва от кариес. Оставя изключително приятно усещане за чистота след измиване, а венците ми се чувстват отлично и определено ще продължа да я ползвам до края на бременността и при кърменето (живот и здраве). Фирмата предлага и вода за уста за свръхчувствителни зъби🍍, ако това е сред изненадите на бременността при вас :).

Всички посочени продукти са без флуорид, което за мен е задължително от здравословна гледна точка (личната ми история ще ви разкажа в някой друг пост, ако ви е интересно)

А вие имали ли сте проблеми с венците и зъбите по време на бременността?

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *