Как преодоляхме детския страх от морето

Ние живеем на морето и за нас е изключително важно децата ни да могат да плуват. В същото време дъщеря ми беше от онези бебоци, които не харесват морето и започват да плачат веднага щом се приближат до водата. В началото мислех, че е заради хладината на водата. Но пък в детското басейнче се плицукаше с голямо желание. Когато започна да говори по-добре обясни, че я е страх от морето, защото се притеснява, че вълните ще я съборят.

Това се прамени, когато беше на три и половина. Никога не бих повярвала, че е възможно за 30 минути един човек да премине от страх от морето към свободно плуващ такъв (дори и с пояс). Но точно това е нашата история с пояса SwimTrainer. Имаме го от вече 2 години. В началото дъщеря ми се притесняваше да го сложи. Просто си го разнасяхме всеки пък и й го предлагахме, за да свикне, че е част от плажните ни неща. Тя се страхуваше да влиза навътре в морето, дори и да я носи някой. Един светъл ден нещо се промени (дори не знам как), но тя сложи пояса и влезе с баща си в морето. Още преди да излязат от водата тя вече се кикотеше и си плуваше, държейки го само за пръста. На следващото влизане вече му махваше с ръка и се пускаше да плува сама. 

Ревю на обучителен пояс SwimTrainer

Сигурно се чудите какво му е специалното на точно този пояс. За мен това е фактът, че поясът не е с формата поничка. Отзад е доста по-малък и е разделен на две. Така детето като се отпусне автоматично тялото му се накланя напред в позиция за плуване по корем, но без опасност да се обърне. Има и надуваеми възглавници, които са като предпазна жилетка и регулируем колан, като така детето се чувства напълно в безопасност. Тази година дъщеря ми минава на оранжевия размер на пояса (2-6г). На сина си ще започна да му го слагам още, докато е бебе и ще ползваме пояса от кака в червен цвят (3м-4г). Павече детайли за пояса може да видите тук.

А ако детето ви по принцип не обича водата и банята, вижте възможни причини и идеи за преодоляването им, в тази статия.

Този пост не е платена публикация и описаният продукт е закупен с лични средства.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *