Визуална стимулация на бебето на 3м+ карти за разпечатване

Около 6-7 седмица на бебето черно-белите материали може да започнат да се разнообразяват и допълват с цветни такива. За визуална стимулация на бебето може да се възползваме от всяко будно време, в което бебето е настроение. Как да познаете дали е така, вижте графиката.

Материалите за втория-третия месец на бебето продължава да е най-добре да са максимално семпли, за да не се превъзбужда то. Освен черно и бяло вече може да се добавят червено, което бебето се предполага, че вижда от раждането и жълто. Тези материали могат да се използват поне до 6-тия месец на бебето.

Какво може да се използва за визуална стимулация след 6тата седмица?

Неща, които вече имаме из къщи

Вкъщи използвам всичко подходящо, което намеря, като важното е да имат дебели линии на всеки от цветовете. Важно е също да сме сигурни, че детето няма как да се нарани с тях. Ето няколко идеи къде да разгледате за неща за визуална стимулация на бебето:

– кутии, торби и опаковки;
-дрехи и домашен текстил (покривки, хавлии и др.);
-книги, тефтери, тетрадки и др.;

Карти за визуална стимулация

Такива карти може да си изработите сами. Принципът е следният – картите следва да включват няколко основни цвята, като може да ги комбинирате по между им, както прецените за добре. Цветовете на този етап от развитието на бебето са бяло, черно, червено и жълто. Може да продължите да предлагате и черно-белите карти. Ако си нямате, може да си изтеглите от тук

Ако не ви се занимава, съм ви подготвила готов комплект за разпечатване, който може да изтеглите от тук:

Картите поставям на около 20-25 см от очите на бебето. Обикновено ги поставям отстрани, когато детето е на дивана или на пода или пред него във времето по корем.

Бебешки книжки

Ако предпочитате абсолютно готовите варианти, отличен такъв са бебешките книжки. Предлагат се в хартиен и текстилен вариант. Картонени може да се намерият в книжарниците. Текстилни може да се намерят в Алиекспрес за около 5 лева, като например тук и тук .


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *