Маска за бляскава коса и против пърхут

С идването на пролетта, полагам екстра грижи към косата си (която е дълга до кръста), а именно бързи маски.

Маската съдържа само 3 продукта:

  • Шикакай на прах (1с.л. с връх)
  • Розова вода (1с.л. лъжица)
  • Вода, до получаване натечна смес

Смесвам всичко в съд до много течна гъстота, за да може да се нанесе лесно в корените и след това лесно да се измие. Нанасям върху суха коса. Изчакам 10мин и отмивам без шампоан. Не насям балсам.

Прахът от шикакай има меко измивно действие. Счита се, че балансира скалпа и така се бори с пърхута и на мен наистина ми помогна да се преборя с хормоналния пърхут по време на бременността. Прахът се търди, че подобрява растежа на косата, добавя блясък и улеснява разресването. Не мога да потвърдя само за растежа, защото някак не ми се занимава да меря с и без колко ще порастне. Използвам шикакай на прах от фирма HennaFox

От около две седмици използвам розовата вода на InaEssentials за косата си и съм изключително доволна от продукта. Използвам я ежедневно като впръсквам от нея върху косата си за постигане на блясък.

Обещанието на фирмата е, че биологичната розова вода получена чрез парна дестилация на цветовете от маслодайна роза  (Rosa damascena), уникална със съдържанието на 0,1% розово масло – повече от всички други на пазара.

Реалността: Изключително ароматна флорална вода, без обаче да е натрапчива. В сравнение с други розови води, които съм ползвала ароматът включва растителни нотки. Това е първата розова вода от био земеделие, която тествам, т.е. не мога да сравня с други продукти в тази категория. Харесва ми, че лекият розов аромат остава при впръскване. При редовна употреба наистина подобрява блясъка на косата и то бързо. Тествах розовата вода също върху кожата и усещането при използването й като тоник е освежавато.

Недостатък: Не съм открила още.

Голямо предимство на фирмата: InaEssentials има повече от отлично следпродажбено обслужване. При поръчката ми беше станало малко объркване. Реагираха светкавично на моето съобщение и предложиха решение, което да ме компенсира.

Този пост не е финансиран и иницииран от посочените марки и магазини и продуктите са закупени.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *