Спрей за защита от уроки (лоши очи)

Днес е Еньовден! Магичен ден в българските вярвания и реших в него да ви споделя един магичен ритуал, който използвам за защита на малката и себе си.

Моля, ако не вярвате в “такива неща”, не си губете времето да четете тази статия и да ме убеждавате, какво съществува и какво не. Всеки има правото да вярва колкото и в каквото чувства за правилно! Аз уважавам вашите убеждения и ви благодаря предварително, че и вие уважавате моите!

Урочасването според вярванията се получава, когато хора със зли помисли, говорят ласкави думи за някого или нещо. Цветът на очите на урочасващия според българските предания няма значение, макар да се вярва, че хората със сини очи имат най-силна такава способност. Пак според вярванията в резултат на уроки, човек може да се разболее от всички съществуващи болести.

И тъй като съм на мнение, че предпазването е най-доброто решение за всички възможни проблеми си имам и защитен спрей против уроки, с който пречиствам малката след всяко съмнително общуване.

Необходими продукти:

  • лавандулова вода или лавандулово масло
  • аметист (може да е и бижу с камъка)

Как се прави?

Преди да започнете е важно да пречистите своя камък. Може да го направите с течаща вода или като го оставите на пряка лунна слетлина за поне 12 часа. Между другото добре е да пречиствате редовно по тези начини всички свои бижута с минерали без значение какъв вид са.

Зареждате камъка със своето намерение. В интернет има много варианти как може да го направите. Как го правя аз. Хващам камъка с водещата си ръка (т.е. тази, с която пиша) и казвам това, което искам камъка да направи, в случая: “Моля за защита”.

В купа/буркан поставяте лавандуловата вода или вода с капки лавандулово масло. Лично предпочитам флоралната вода, тъй като има само лек аромат и няма риск от петна по дрехите. Ползвам тази . Слагате камъка в стъклена чаша и поставяте чашата в купата/буркана с вода. Покривате съда и го оставяте навън, водата да поеме от енергията на камъка. Важно е да се знае, че аметистът изсветлява на слънчева светлина, затова лично предпочитам да зареждам през нощта. Най-силен “заряд” на своя спрей може да дадете, ако го оставите на директна лунна светлина в нощта на пълнолунието.

После сипвате водата в шишенце с пръскало и готово. Аз лично използам едно малко такова, което се побира в чантата ми, за да ми е винаги под ръка ;), а останалата течност държа в оригиналната опаковка на лавандуловата вода.

Как се използва?

Пръскам от него върху малката, а и върху себе си, като поставям шишенцето над главата обърнато с дупките за пръскане на горе. Пръскам веднъж и оставям капките да паднат свободно. Може да се пръска, толкова често, колкото усещаме, че има нужда.

Други защитни талисмани

Според българските вярвания, силни талисмани за защита са конски кестен, червен конец със сини мъниста на него, божура и планинския кристал. (из книгата на Лилия Ставрева – “Български магии и гадания”).

Този пост не е финансиран и иницииран от посочените марки и магазини и продуктите са закупени.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *