Игри на плажа за бебоци 6-12 месеца

6м+:

Криене на мидички/рапанчета (“Къде е рапанчето?”, скрива се, показва се “Ето го”) – тази игра до доста късно ги разсмива :).

За да е по-забавно под чадъра, може да се провисят рапани близо един до друг, за да дрънкат (използвала съм найлонови торбички за целта и шумулкат доста).

Бутилка, напълнена с пясък, мидички и водорасли е чудесна забавна играчка за най-малките. Може и само с мидички, за да дрънка много :).

Кофичка, пълна с вода и водорасли е забавна сензорна игра.

9м+:

Най-обикновеното ровене в пясъка е изключително полезно за малките и развитието на пръстчетата и контрола на ръката.

Ако пълзите, може да му заравните една отсечка, в края, на която да сложите играчки или по-големи рапани и да го стимулирате да ги събира, а за да е по-голямо предизвикателството може да му направите бабуни да трябва да изкачва.

Търкалянето също много ги забавлява, а е и много полезно. Просто се слага бебето на постелката и се търкяла в дадена посока и после обратно.

Усещането от пясъка е много особено и стимулира всички сетива на детето – т.е. може да го посипвате, да му покажете как да рови с крачета, да редувате сух и мокър пясък, за да направи разликата, както и пясък и вода.

На тази възраст вече се заглеждат и в сензорните кошници – т.е. събирате различни неща от плажа и му ги струпвате да си разглежда на спокойствие.

Ако активно хвърля неща, рапаните са идеални за мятане ;).

Ако му е интересно пъхането на неща, може да се предложи бутилка за пълнене с мидички.

Басейнче пълно с вода и рапани и играчки беше хит при нас

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *