10 играчки под 5 лева, които си заслужава да купите

Не винаги скъпото е по-добре и при играчките този принцип важи с пълна сила (поне при нас). Затова реших да ви споделя идея за играчки под 5 лева, с които детето се забавлява с месеци (дори години) и определено си заслужава да купите. Ето ги и моите фаворити:

Топка – не мисля, че дори има нужда от коментар, колко дълго детето ще играе с нея.

Буталка – от първите крачки, та до към 2г възраст това е най-желаната играчка на площадката. Сега ще си кажете, че има и доста скъпи буталки, но до сега най-харесваните си остават най-обикновените китайски шарени буталки с топче в тях, продавани на цена от около 2-3лв. От тези, ако имате 2, няма да са излишни (по една за всяка ръка ;)).

Играчка за дърпане – както и буталката си е вечен хит, а такива може да намерите за около 4лв.

Навиваща се движеща се играчка – подходяща от първите опити за пълзене, та до към 2 година. Този тип играчка се продава за около 2,5лв, но привлича децата със своето движение, бръмчащ звук от развиването на пружината и възможността да бъдат навити. Малките се забавляват да я гонят, големите да я навиват.

От книжарница

Пъзели – с цена от 1-2 лева (за бебешките такива) влизат задължително в списъка, тъй като са изключително полезни за развитието на логиката, концентрацията и съобразителността.

От книжарница

Музикални инструменти – маракасите, ксилофоните, малките барабани и всякакви други инструменти, в магазините за лев (и в Алиекспрес) поддържат цени от 1лв до 5лв, а стават за игра от 6м та до поне 6 години (ако детето не се занимава професионално с музика). Идеални за развитие на чувството за ритъм и усет към музиката.

От Алиекспрес

Дъска за рисуване – на цена между 2,5лв и 5лв, тази дъска е универсалното решение на безкрайното количество листи, които биват изрисувани. Страхотна за над 18м и повече от перфектно забавление за пътуване или заведение.

От магазин Vega Toys

Низанки – страхотни за развитие на фината моторика на децата 12м+! Малките лабиринти с мъниста може да закупите за около 3,5лв.

От магазин за левче Шихо

Колички/самолети/лодки – без значение пола на детето, този тип играчки им помагат да тренират ръката ди за писане и да подобрят своята концентрация.

Кутийка за сапунени балони – вечното забавление за всички възрасти. А рецептата за домашна течност за сапунени балони може да видите тук.

А вие имате ли си любими играчки под 5лева?

Този пост не е финансиран и иницииран от посочените марки и магазини и продуктите са закупени.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *