Какво е структурирана вода и защо на моите деца давам основно такава

Какво е структурирана вода?

Преди 20-тина години японският учен Масару Емото със своя екип установява, че различните води при замразяването си образуват различни кристали. При някои води кристалите са с правилна симетрична форма, при други кристалите са с нарушена структура. Той счита, че тези разлики идват от информацията, която водата носи (къде е била, в какъв съд, какви звуци е имало около нея и т.н.), т.е. че тя има памет. Идеята за такава памет на водата е заложена и в българските традиции и вярвания, за това и тя е важна част от повечето наши обреди. Така се възражда идеята за структурираната вода. Структурираната вода е чисто и просто вода, която носи позитивна “информация” и чиито кристали са завършени и симетрични. При замерване тя е с висока честота на вибрация.

Как ни влияе пиенето на структурирана вода и защо на моите деца давам основно такава?

Както ви споменах ние вкъщи всички пием основно структурирана вода. Дори мъжът ми, който тотално не вярва в такива неща и много ми се подиграваше в началото, констатира разликата и вече си сипва от “заредената” бутилка.

Вкусът на тази вода е чувствително по-добър дори от този на филтрираната вода. Та дори и само за това си струва да се пие. Консумацията на такава вода по мое знание и опит (сигурно има и друго):

 • намалява бързо стреса;
 • подобрява емоционалния баланс;
 • повишава концентрацията;
 • подобрява качеството на съня;
 • влияе положително на цялостното здраве на човека;
 • подпомага процеси на изчистване, ако такива са необходими.

Мисля, че гореизброените ползи вече ви обясняват защо моето дете пие такава. Дали действа? При нас определено!

Положителното влияние на такава вода върху човека е и в основата на редица български вярвания и обичаи (наричане, мълчана вода, жива вода и др.). Как се обяснява това въздействие: човек в по-голямата си част е изграден от вода. Тази вода, както всичко в света ни има честота на вибрация. Структурираната вода трепти с висока честота и когато я изпием тя започва да предава тази си честота на останалата вода и нашето тяло се настойва към тези нови по-високи честоти, които подобряват нашето физическо и емоционално здраве.

Как най-лесно да структурираме водата, която пием?

Вариант 1

Най-лесният вариант е чрез наричане на водата, т.е. на глас да кажем какво бихме искали тя да направи. Това си е стара българска традиция, за която предполагам повечето от вас са чували, ако не сте, определено си заслужава да прочетете за нея.

Но да бъдем реалисти, колко пъти ще се сетите да го направите като си напълните шишето? Аз лично не се сещам. Затова направо ще ви разкажа за втория също толкова лесен вариант.

Вариант 2

За него ви е необходим прозрачен съд, в който ще структурирате водата, като това може да е директно каната, ако ползвате кана с филтър. Необходими са още химикал, хартийка и евентуално тиксо. На листчето написвате красиво някоя положителна дума. Най-силните думи на български език (има разлика между различните езици!) са “благодаря” и “обич”. Ако се замислите чисто смислово и самата дума си го казва “благо” “даря”, т.е. дарявам ти благо :). Със своята честота на вибрация те структурират най-бързо и подходящо за човека водата. Други подходящи думи на български език са любов, щастие, сънце, усмивка и здраве. Поставяте лисчето под съда с буквите нагоре към водата или го залепяте с тиксо за съда. Аз лично смятам, че е по-добре да го залепите с думите към водата.

Вариант 3

Също толкова ефективно и дори по-лесно е да си разпечатате символа “Цветето на живота” (заглавната снимка) и да го поставите под бутилката или да комбинирате символа с дума, залепена на бутилката/каната. Нашата бутилка се структурира именно така. Вкъщи използваме готова купешка бутилка за стуктурирана вода, на която направо са вградени думите и символите. Ако използвате енергийни практики като рейки напр. може да използвате и техниките от съответните учения.

Вариант 4

(допълнение – 2024 година) През изминалата година към структурирането с дума добавих към водата ни и зеолит и го препоръчвам с две ръце. След замерване с уред, стурктурираната вода със зеолит и дума показва стойности като на бебешка вода.

Всички варианти може да се използват комбинирано. Най-добре е по усет да си изберете най-подходящата за вас опция. Просто се доверете, че знаете кое е най-доброто за вас и вашето семейство и отговорът сам ще дойде.

Повече по темата

Повече по темата какво е структурирана вода може да прочетете в книгата “Тайните послания на водата” на Масару Емото, където може да видите и кристалите. Може да видите повече и в това видео. Примерен вариант как се нарича вода може да видите на сайта на Розмари Де Мео , но лично смятам, че за да има сила наричането всеки трябва да си каже това, което му дойде да каже. Това е като с молитвите – готовите фрази работят, но най-въздестваща е, когато извира от сърцето и е по-нашия си начин.

! Тази статия няма за цел да ви убеди в ползите на една или друга практика, а просто споделям нашия опит. Тя не е научно описание и няма претенцията да поднася изчерпателна информация.

Ако си търсите още идеи за здравето на децата, може да видите и колко лесно е да си направим воден кефир – изключително вкусен домашна пробиотична плодова напитка.

 •  
 •  
 •  
 •  

02 comments on “Какво е структурирана вода и защо на моите деца давам основно такава

 • Пламена , Direct link to comment

  Здравейте,
  Бихте ли споделила каква бутилка за структурирана вода използвате. Благодаря!

  • Маги , Direct link to comment

   Здравейте, извинявайте, малко късно виждам коментара. Марката на бутилката е OmWater. Поръчвана е през Фейсбук в България

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *