5 трика как пестя при покупките на коледните подаръци

Статията е обновена Декември 2023.

Пестя с пазаруване на промоция

Обикновено харесвам игри, материали и играчки за дъщеря си по всяко време на годината и си ги записвам на бележка в телефона. Идеи събирам от:

  • нейните споделяния за неща, които е харесала;
  • обсъждания с други родители какво харесват и ползват техните деца;
  • подаръците, които виждам на рождените дни, на които ходим;
  • споделяния в групи и профили онлайн.

Така, още преди да са дошли празниците (коледни, а и рожден ден), си имам предварително списък за пазаруване. Когато видя някоя играчка от списъка на промоция, направо я вземам и скривам. Освен това, когато има големи промоции купувам и подаръците за приятелчетата ни за празниците им (вкл. за рождени дни, на които знам, че ще сме поканени).

Използвам кеш-бек

От няколко години използвам сайт за кеш-бек, за да пестя допълнително от покупките онлайн. Идеята на сайта е преди да пазаруваш онлайн в даден магазин си влизаш в кеш-бек профила, кликваш на линка на магазина през сайта и след като поръчката е приключена, получаваш в своя виртуален портфейл обратно процент от изхарчената сума. След това може да си изтеглиш парите като ти ги пращат в банковата сметка, получаваш ги в EasyPay или като ваучер за магазин. От началото на 2023 година използвам сайта Cashway , който връща пари от някои от най-популярните магазини като Sinsay, Decathlon, Notino, About you, Fashiondays и много други. Доволна съм – става много лесно, до няколко минути виждаш в профила си колко пари ще ти върнат от покупката, имат много варианти, през които да си вземеш парите обратно. Ако решиш да се регистрираш да пестиш и ти, ето линк към сайта.

Използвам кодове за отстъпка

Кодовете намирам от хора, които следя. Ето някои, които може да използвате:

Играчки и книги

Детски мебели и декорации за детската стая

Дрехи и стоки за мама и дете

Козметика и спа

Разменям играчки, купувам втора употреба и реставрирам стари

Купувам играчки втора употреба и разменям нашите за други, когато открия такава възможност и така също пестя доста пари. Случва ми се направо да намеря нещата, които децата са харесали или пък вземам неща, които предполагам, че ще харесат. Имам много хубави попадения и не се стърпях да споделя някои от най-добрите във видео

https://www.tiktok.com/@1minmama/video/7281236049093823777

Много от играчките, с които аз съм си играла като малка също се оказаха скрити вкъщи и след малко пооправяне зарадваха дъщеря ми много.

Творя подаръци и пестя и нервите по търсенето на подаръците

Подсещам и че всъщност въобще не е необходимо да се харчат пари за подаръци, като има чудесни опции да зарадваме децата за без или почти без пари. Търсиш си такива идеи за подаръци без да се охарчиш, то виж тази статия.

Статията е обновена Декември 2023. А снимката е от 2018, когато дъщеря ми си хареса много коледната украса на Икея.

Някои от линковете в тази статия са афилиейт. Купувайки през тях нещата на същата или по-ниска цена, вие подкрепяте развитието на сайта, за което благодаря.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *