коледни подаръци за деца

4 идеи за чудни подаръци за децата без да се охарчим

Покрай Коледа доста често имам чувството, че пазаруваме като за последно и после се ядосваме, че сме изхарчили твърде много без да се усетим. Понякога освен това става излишно затрупване с играчки на децата без това задължително да ги зарадва. Затова днес реших да споделя идеи за подаръци, които не изискват много средства, а могат да донесат също толкова радост на децата.

Талончета на желанията

Това е цяла книжка с талончета за различни преживявания, която може да подарите на детето на Коледа, но то може да си “осребрява” талончетата, когато реши през годината. Ресурсът е разработен от Гери Боева от блога Писма от мама. Може да го изтеглите напълно безплатно от нейния блог тук. Тя го предлага за 1-и юни, но според мен е също толкова страхотен подарък и за Коледа.

Източник на ибображението : lettersfrommom.net

Приблизителна цена: 5лв за печат и 10 минути време за окомплектоване

Обновени стари играчки

Пазите ли играчки от своето детство? Ако да, защо не те да са подаръка на детето. Вкъщи вече започнах полека да вадя от своите кукли Барби и да ги подарявам на дъщеря ми по различни поводи. Честно казано, качеството на тяхната изработка няма нищо общо с голяма част от наличните на пазара кукли, та не виждам никакъв смисъл да купуваме нови. Обнових ги като измих косите с омекотител за пране и ги сресах добре, купих няколко нови рокли и обувки от Алиекспрес. Поставих ги в красива кутийка и подаръкът е готов.

По същия начин много хубави играчки съм вземала втора употреба. Използвани играчки купувам от магазините Втора употреба, от Фейсбук групи и благотворителни базари (има много такива онлайн). Преди употреба играчките следва да се дезинфекцират и почистят добре.

Играчки от шоколадови яйца

Разбира се най-голяма ще е радостта, ако направо събирате играчките, изяждайки яйца :), но и само играчките от някои серии също могат да бъдат страхотен подарък за детето. Дъщеря ми за рождения си ден беше във възторг да получи принцеси от Дисни серията от шоколадови яйца. Играе с тях постоянно. Този тип фигурки от серии са дребни, лесни за прибиране и освен това са оригинални и изключително красиви. Вече могат да се купят без яйцата от интернет. Но подсещам и за супер сладурските стари серии (лъвчета, хипопотамчета и т.н.), които може и да имате из шкафовете. Струва се да се поразтърсите.

играчка от шоколадово яйце Ариел

Играчки и не само – направи си сам

Няма значение колко сме сръчни, стига да имаме желание можем да измайсторим нещо лесно за детето, което да го зарадва. Вкъщи най-използваните играчки са точно такива – импровизирано творчество на мама или тате. За първата й Коледа на дъщеря ми направихме Бизи борд – тя игра с него активно до към 2годишна възраст, а сега и бебо се забавлява със същото табло. Друга любима правена играчка е къщата за куклички в кутия от обувки (там живеят принцесите от яйцата ;)). Кухнята ни също бе импровизирано приспособена от шкаф, а тук може да видите 6 идеи за детска кухня от подръчни материали. Сега подготвяме вече импровизирани мебели за Барбитата, които обаче ще са за рождения й ден.

Ако все пак нищо в този списък не ви ентусиазира, тук може да видите и идеи за подаръци за децата от магазина – за деца на 2 години, за деца на 3 и 4 години, за деца на 5 години.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *