Идеи за подаръци за 2 годишно дете

Ако си търсиш идея за подарък за 2 годишно момиче или момче без значение повода тук съм събрала някои от играчките, които имате и децата ми харесват и използват.

Магнитен конструктор

Една от любимите занимавки на дъщеря ми (от както беше около 2год и 6м) и на синът ми от както беше на 1 година. В началото се забавляваха да ги залепят по хладилника, около 2 години – да образуват фигурки, постепенно дъщеря ми започна сама да си измисля триизмерни форми, а сега строи от конструктура къщички за играчките във всевъзможни форми. Нашият магнитен конструктор е от Aliexpress за 3 години не е мръднал, въпреки, че е в постоянна употреба и сега и синът ми играе с него.

Може да се поръчат големи части за по-малките деца като тези напр. и по-малки части за големите деца като тези. Има и плътни плочки като тези. Могат да се закупят и от България от тук например.

Активно кубче или бизиборд

Макар да се въвеждат по-рано, активното кубче или бизиборд е чудесен подарък за 2 годишно дете. Има усложнени модели със заключалки, които ще бъдат предизвикателство и съответно забавление, като например този модел или този модел

Баланс колело или тротинетка

2годишните деца се фокусират много върху физическите игри, така че всичко, което може да се кара ще им се хареса. Може вече да се пробват да карат баланс колело и тротинетка без седалка. Забавляват се и дъска за баланс, ако търсете нещо за физическа игра вкъщи.

Конструктор

Конструкторите за тази възраст са с по-едри елементи и човечета. Има много различни модели. Добре е на децата да се предложат освен блокчета за сглабяне и меки кубчета или дървени елементи напр.

Кухня за готвене или готварски комплект

Без значение дали детето е момче или момиче кухнята и нещата за готвене са любима игра и то за дълго време (поне до към 4-5годишна възраст). Та напълно си заслужава да се вземат всякакви продукти, съдове и т.н. На 2 годишните е полезно да предложим и дървени плодове за рязане, за да свикват и с работата с нож. Вкъщи любима е играта с дървена пица, която можеш да видиш тук. Ако пък си търсиш идея как да направиш детска кухня от подръчни материали виж тези идеи.

Настолни игри

На 2 години може да предложим и някои игри като например мемори. Може да се използват активно и образователни карти за различни теми като професиите, плодове, животни и др. Игрите може да ги изработим и сами. Тук например има готова за разпечатване безплатна игра 6 в 1 със зеленчуци.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *