Идеи за подарък за 5 годишно дете

Часовник

Не че още им е важно на децата на тази възраст да знаят времето, но все повече се интересуват от него. Може да се възползваме от техния интерес и да ги научим да го разпознават. За подарък може да им вземем както аналогов , така и цифров часовник без значение. Има чудесни бюджетни детски ръчни часовници с анимационни герои, които може да се намерят в магазини като Pepco и DM.

За самото обучение на часовника може да вземем такъв пъзел часовник например, с който докато играе детето да научи часовете и минутите. Има и книжки за учене на часовника, с вграден часовник в тях, които също са много удобни.

Конструктор – тематични комплекти

Има много различни комлекти конструктори за по-големи деца, според техните интереси – коли, ракети, замъци, по анимации. За момичета, много харесвам конкретно тези конструктори като книги, които след като детето спре да играе просто затваря и прибира за следващата игра. За подарък на 5 годишно момиче може да вземем също Lego Dots гривнички и квадратчета към тях. С тях може хем да играе, хем да си ги ползва за бижута.

Безжични слушалки

Сред любимите подаръци на дъщеря ми. Използва ги редовно, особено, когато пътуваме. За какво ги използваме и безплатни канали за приказки, които си струва да знае всеки родител може да видиш тук. Дъщеря ми използва този модел слушалки с коронка и сме доволни. Хубавото е също, че слушалките ще са им от полза и в училище за онлайн помощните ресурси.

Екшън фигури

Ако детето си има любими анимационни герои, то със сигурност ще се зарадва на техни екшън фигурки. С този тип играчки може да си разиграва сцени, а хубавото им е и че са много лесни за поддръжка, така че стават и за навън за игра с приятели. Фигурки има на всякакви филмчета, което ги прави подходящ подарък за 5 годишно момиче и момче.

Практични неща за ежедневието

Децата на тази възраст вече си подбират и аксесоари, които да ползват. Идеи за такива вещи за ежедневието са например чадър, кутия за храна, шише, чанта. Има с всякакви картинки според техните предпочитания. Специално за чадърите на мен най ми допадат този тип чадъри, защото са като гъба, покриват лицето и врата на детето и вятърът не може да ги обърне. Но и другите вършат отлична работа и има супер бюджетни варианти в Pepco.

Абонамент за списание

Не е необходимо детето да се е научило да чете, за да го абонираме за списание. За 5 годишните има различни варианти на списания със задачи и игри, които да си правят. В някои от списанията всеки месец има и тематичен подарък. Така всеки месец детето ще получава нова изненада в пощенската кутия :). Абонамент може да се направи директно онлайн например през Български пощи или тук.

Карти “Съзвездия”

На любителите на темата Космос може да им се харесат тези карти “Съзвездия”, които позволяват да се научи за съзвездията, детето да си ги прожектира на тавана с фенерче и да се шият.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *