Идеи за подаръци за 3-4 годишно дете

Ако си търсиш идеи за подаръци за дете на 3 години или дете на 4 години, то си на правилното място. В тази статия съм събрала любими играчки за детето, които вече имаме и използваме вкъщи. Всички те са идеални за подарък на деца на 3 и 4 години. Ето ги и тях:

Магнитен конструктор

Една от любимите занимавки на дъщеря ми (от както беше около 2год и 6м) и на синът ми от както беше на 1 година. В началото се забавляваха да ги залепят по хладилника, около 2 години – да образуват фигурки, постепенно дъщеря ми започна сама да си измисля триизмерни форми, а сега строи от конструктура къщички за играчките във всевъзможни форми. Нашият магнитен конструктор е от Aliexpress за 3 години не е мръднал, въпреки, че е в постоянна употреба и сега и синът ми играе с него.

Може да се поръчат големи части за по-малките деца като тези напр. и по-малки части за големите деца като тези. Има и плътни плочки като тези. Могат да се закупят и от България от тук например.

Магнитна дъска за рисуване с топчета

Супер за подготовка за писане, попаднах на тази много забавна дъска за рисуване. Дъската представлява борд с много дупки, в които има метални топчета. С помощта на писалка с магнит, детето изважда топчетата на повърхността на дъската и така образува рисунка. Изключително полезна за развиване на търпението. Идеална е и за път.

Магнитната дъска за рисуване с топчета закупих от Алиекспрес, като имат и малък и голям размер. В България също може да се се намери.

Тематични комплекти

Ако детето си има любимо направление за игра – комплектите са чудесна опция. Ние вкъщи имаме лекарски и майсторски за дъщеря ми, които синът ми също много харесва. Разширения за детската кухня също са добра идея като например вече може да са комплекти за готвене с пластилин. Ако сте фенове на готвенето, тук може да си свалиш Безплатна настолна игра за разпечатване “Готвя и броя” – 6 игри в 1 и да я разпечаташ за детето 🙂

Таблет за рисуване и писане

Този таблет за рисуване и писане е изключително практичен подарък, който спестява много хартия. На него детето рисува и с натискане на бутон всичко се изтрива. Удобен е за път и изключително здрав. Ползваме такъв вече 2 години активно.

Настолна игра

За тази възраст има вече разнообразие от игри, които могат да се вземат и да играете семейно с децата. Част от игрите, които играем ние, за идея може да видиш тук . Настолни игри може да си изработим лесно и бързо, а идеи за игри, които може да си направим сами може да видиш тук.

Настолни игри за деца на 3г+

Къща за кукли, замък, гараж, килимче с пътища и т.н.

Всякакви елементи за игра, която позволява на децата да си разиграват ролеви игри с играчките ще се харесат на децата, а ще им бъдат и полезни. Има много красиви мебели за къща за кукли на добри цени от български производители.

Книги за четене, стикери и магнитни кутии

Добро забавление за децата могат да бъдат книгите, а в тази възраст книжките със стикери са сред любимите неща. В книжарниците може да потърсите и стикери за многократна употреба, като се предлагат различни видове. Сред любимите игри са и магнитните книжки кутии, в които детето само си сътворява сцени.

Конструктор

Конструкторите са винаги желана играчка, като на тази възраст може вече освен класическите с тухлички и човечета да вземем и по-креативни с чукче и пирони, зъбни колела, с винтове и гайки , звезди, метален за сглабяне на превозни средства и др.

Творчески комплекти

4 годишните вече имат нужните умения да творят сами и всякакъв тип творчески комплект е подходящ подарък. Може сами да купите различни елементи за декорации (помпони, стикери, печатчета, дървени пръчици, различни цветни картони и др.), които да комплектовате. Има и готови комплекти. Дъщеря ми много харесва мънистата за гладене напр. – как ги използваме, виж във видеото.

Многократна оцветявка

И да, има такова нещо :). Дъщеря ми доста дълго време се занимаваше с такава силиконова подложка за рисуване и оцветяване, която се мие с вода. Много е удобна за излизане на заведение. На същия принцип се продават и книжки за рисуване с безпрашни тебешири, някои от които и със страници за оцветяване.

Още идеи има във видеото:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *