60+ идеи какво да сложим в коледния календар за детето

Ноември стратира и почнах да се чудя с какво ще отброяваме дните до Коледа тази година. Харесвам идеята и дъщеря ми се забавлява да имаме адвент календар. Ние използваме календар за многократна употреба, но тук съм събрала цели 50 шаблона за адвент календар готови за разпечатване има тук А в тази статия споделям идеи какво може да сложим в самия коледен календар.

Безплатни:

  1. Списък със задачки готов за разпечатване – може да изтеглиш от тук
  2. Талончета на желанията – този чудесен ресурс изработен от Гери Боева от блога Писма от мама може да изтеглиш безплатно от тук
  3. 150 идеи за творчески занимания с децата, като в календара може да сложим материалите, – виж тук
  4. Развиващи задания за всеки ден може да изтеглиш от тук (задачите са на руски)
  5. Занимания на тема Коледна елха, които може да използваш виж тук
  6. Различна приказка за всеки ден – Може да вземеш от библиотеката книжка с приказки за отброяване на дните до Коледа като напремер “Коледен календар: Коледа в гората” на изд. Фют или “Коледен календар” на изд. Егмонт. Може пък и просто да харесаш 24 приказки. В календара може да сложите имената на приказките или самите книжки да са календара.
  7. Рецепти за готвене (напр. за сладки или за джинджифилова къщичка) с формички за сладки, които да приготвите заедно. От тук може да си изтеглиш безплатна книга с коледни рецепти.
  8. Листи за оцветяване – има много из интернет, като тук има богата колекция на коледна тема

Купени:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *