Борим скуката с топка.

В последните седмици малката изключително се забавлява на игрите с топка и усилено се учи да хвърля и хваща. Затова реших да ви споделя, няколко от игрите, които играем:

🏐 Стандартното подаване един на друг

🏐 Размяна на 2 топки – Изключително полезна игра (18м+), в която не обяснявате на детето какво трябва да прави, защото достигането до извода как се играе е част от самата игра ;). Давате една топка на него и една на вас. Помолвате да ви търкулне топката, в мига, в който го направи, вие му търкулвате вашата. Повтаряте, докато детето схване играта. Усложнявате като забързвате темпото.

🏐 Целене на мишена – на гардероба с тиксо залепих сравнително голям (26см диаметър) кръг, който изрязах от ненужен вече каталог от магазин. Нашата импровизирана мишена е на височина малко над кръста на малката.

🏐 Вкарване в кош – От ринга на тавата за печене на торти и 2 свински опашки създадохме импровизиран баскетболен кош, който закрепихме на решетките на кошарата на височина малко над кръста на малката . Играем като я стимулирам да вкарва топката. Започнахме от близко и за сега я пуска основно отгоре. Постепенно се увеличава разстоянието, от което детето да хвърля. Може просто да използвате кофа. Аз предпочетох нещо без дъно, за да трябва и да си гони топката след това 😉

А вие как играете с топката вкъщи?

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *