Игри за търпение

Дъщеря ми е доста нетърпелива и иска всичко да се случва веднага. За да подобрим търпението й, играем следните игри:

Оцветяване/рисуване с клечки за уши

Всичко, което е необходимо са срязани клечки за уши, бои каквито имате и лист хартия. За разлика от с четката, с клечката детето не може да оцветява голяма повърхност, което налага да бъде търпеливо. За по-интензивна тренировка на фината моторика на листа може да нарисувате много малки точки, които да трябва да бъдат оцветени.

Подходящо за: около 18м

Редене на мозайка

Реденето на мозайки по модел е сред най-добрите и лесни упражнения за подготовка. Лично използвам купена мозайка от магазина. Има различни варианти, може да видиш например тук.

Подходящо за: зависи от модела на мозайката, която имате – има с големи дупки за 18м+, просто забучвайки частите (задължително наглеждане да не лапне някоя част); за търпение – около 2год-2години и половина

Печене на бисквитки

Едно истинско предизвикателство за търпение, тъй като от началото на готвенето до самото хапване има поне час време на очакване :).

Всякакви настолни игри, в които има изчакване на ред

Ние сега играем на Дървена игра за баланс – Ябълково дърво на фирмата Pino. Много забавна игра, която може да се играе както самостоятелно от детето, така и от цялото семейство като настолна. Целта е да се сглоби дървото, като обаче, за да се случи това е необходима добра координация на движенията и концентрация. Разбира се и класическата игра, която всички знаем “Не се сърди човече”

Подходящо за : Идеална за деца над 3 години.

  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *